071: Penghujung

Musim musim ginilah paling aku anticipate sekali sebenarnya.
Lagi sebulan sahaja tinggal before I can finally say goodbye to this freaking hell of a semester. Exactly 4 weeks left, with one week of classes, 1 week of revision period, 2 weeks of finals. Yeay!

Kau tak boleh bayangkan betapa suckass-nya aku semester ni.
Kegagalan utama aku mestilah dengan LE 4000,
yg akhirnya aku decide untuk drop di saat2 akhir dan mengorbankan separuh dari rm 1k demi utk meng-withdraw subject nakharomm ni. Pape pon all is well, its an expensive lesson to pay but it's all worth it. Aku rasa satu beban berat dah hilang serta merta. 

Still, jalan nak ke penghujung itu masih panjang.
Aku masih ada lagi few assignment nak kena submit, dalam 4 gitu la gamaknya.
Dan lagi 2 presentation. haromm tak harommm.
Oh ya! Aku ada lagi satu play untuk dipentaskan.
(For once in my life, I can't wait to get over with this theater thing)

One thing yang aku sedar pasal sem ni, aku jarang menulis dan merepek meraban macam selalu. Aku perlu merepek selalu sebenarnya, sebab aku rasa bila aku tak merepek macam serabut sangat kepala dan hidup aku. Hidup aku perlu dipenuhi dengan tulis dan kata-kata, at least some of my thoughts dah di-written down somewhere. Too much thoughts can kill you. Aku rasa aku patut aktif menulis merepek meraban semula, macam dulu2. In blog, in journal, planner, any paper I can find. Aku perlu!

Ada lah kat mana ntah, aku ada baca, to be more positive and happy in life, we need to count our blessings. Tulis every good thing that ever happen in my life. Dulu selalulah buat, mungkin sebab tu dulu aku macam tak berapa nak serabut kot. Makanya aku perlulah kembali dengan perangai buat2 list semua ni (walaupun aku still buat tapi mostly pasal asgnment sajoh). Oh oh! 2012 dah nak habis, mungkin kita patut lihat semua yang dah kita capai after all this year & anticipate for more di tahun hadapan. 

Till then, adios amigos!

*sebab rindu nak travel dengan gegurls*


Comments

LailaAlfisyahr. said…
Thank God I met you.

2012, went by so soon.


-MaryamKirana-


:)
amer akat said…
aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/