.pesanan penaja. ;)

Sep 3, 2010

Chapitre 9.1: living hell

dear enchik belog,

first sorry ye, saya saja je nak exaggerate kat title tuh. gedik kan? awak, awak, awak. izinkan saya mencurahkan segala leteran saya disini. saya gembira sangat finally datang pon cuti midsem. saya memang menantikan kedatangan nye tau. rasa macam dah tak larat sangat lahh nak bangun pagi2 utk pergi kelas. bangun tu tak kesa pon sebab bukan nye saya tido pon. tapi pergi kelas tu lah masalah nye. 

walopon cuti midsem ni hampir dua minggu jugak, tapi mesti tak berapa nak enjoy sebab banyak sangat kerja *cakap je mcm tu padahal nak buat kerja kat rumah memg tak la kn* disini saya senaraikan kerja yang saya harap dapat buat time cuti ni memandangkan tengah banyak masa.

THINGS TO DO:-

1. WRITING
    A. Survey-based research: leisure spot
        - Intro, findings, conclusion, bibliography & appendices (cube the whole paper)
    B. Library-based research ( 2 term papers)
        - decide which topics u wish to do (bawah ni suggestion je)
          i. medieval age torture and execution
          ii. something about Al Capone
          iii. Obsesive compulsive disorder (OCD)
          iv. something about war/killings 
          v. the chernobyl incidents (the effects/aftermath)
          vi. birth order & its effects on personality 
        - once decided, start submit the research topic to sir shamsul via email, then
        - gather any possible materials & info regarding the topics
        - make outlines for both the topics & 1st draft for the intro (email when finish)
        - start working on the findings & finalize the intro

2. POETRY
    A. Holiday assignment: Rime of Ancient Mariner
       - Do complete scansion for that almost 10 pages poems *wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! :O*
       - Analyse its figure of sound & figure of speech
       - identify its types, meter, rhyme, rhythm, & etc etc. 
    B. Pocketed in memory: Poem recitation
       - find suitable poem for recitation *yg senang tapi indah okeh*
       - memorize
    C. Scansion for a song lyrics
       - cari song lyrics yg best for scansion
       - start buat sket the scansion & analyse sket2
    D. Poetry Performance Night (Class project)
       - tanya encik qawy nak buat apa
       - submit mystical poem (yg compose sendiri utk chapbook)
       - cari lagu/music mcm mytic sket ;p

3. SCIENCE OF HADITH
    A. Term paper: Hadith on Witir
        - find any hadith regarding witir
        - identify the sanad & do biography for all sanad
        - fahamkan the matn & its practice in contemporary life

4. LINGUISTIC
    A. Field research: Language used among people of different ages
       - gather info & materials dulu je. :) 

5. BAHASA MELAYU LANJUTAN
    A. Bahasa Melayu Tinggi: presentation & term paper 
      - cari maklumat pasal bahasa melayu tinggi
      - prepare isi utk ur part
      - discuss with aina & raihan about the survey

6. STUDY CIRCLE
     A. Memorization
      - sila hafal ye semua 5 doa, 5 hadith & surah2 yg kne hafal tu. 
     B. Presentation
      - cari topik pape yg best nak cakap & cari bahan


note to self: ini MESTI kena buat time cuti. kalau tak nanti awak akan merana ye on the second phase of the semester, cik Atikah Hanafi. Buat yg ni dulu, yang lain tu sambung selepas habis cuti okehh. *peringatan tambahan: ni baru separuh je kerja utk sem ni ye, terima kasih*

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhh! senang kan jadi student English Language & Literature kat UIA niyh? *nada sarkastik yang tak dapat dibendung lagi*. Sape cakap course niyh senang macam pop corn meh sini bia saya sekeh die sekarang. 

post ini bukan utk hiasan tapi sebagai warning. 


♥ anda suka? sila tekan ini sini.

1 responsi:

Anonymous said...

tulah..kdang2 sakit hati bile budak kos lain kate..
"kitorang bz giler...x mcam korang budak ben..lepak je kan.."
rase mcam nak sruh die duk dlam kos nie..try rasa...baru tau..haish...

 

Blog Template by YummyLolly.com