.pesanan penaja. ;)

Jul 11, 2010

Chapitre 7.4: undergrad students.

From now on, i am officially an IIUM student. oyeahhh! gembira sangat menjadi seorang undergrad. New semester start, new life, new class, new environment, new lecture, new room, new roommate & the oh-not-so-new-but-awesome friends. 

This is the cut off version for the hustle bustle of my Taaruf Week:

ROOM.

1. Saya dapat room sama dengan Rabab. Gabungan yang sangat ideal lah kan.

Rabab = kaki tido.
Kiko     = kaki tido.
Rabab + Kiko = kaki tido kuasa dua.

Bayangkan lahh macam mana start kelas nanti. Habeslah kitorang jadi muka2 yang selalu datang lambat p class *as always* 

Another one is Indonesian n she's a senior, walaupon tak pernah lagi berkenalan betul-betul. N yang lagi satu masih lagi misteri.

2. Dalam semua room yang ade kat block E tu, ade dua je bilik yang berpenghuni, mine n another freshie. Itu pon tak sama tingkat. Seram la jugak kan sebab malam2 mesti sunyi. Tapi after this, senior akan masuk n fill up the empty space so takpe lahhh.  

3. Bilik2 kat mahallah kitorang kan tak pasang lagi loker, meja n compartment sume. Memang serabut habes lah. And paling teruk, tandas die huduh sangat2. Oh no! :O


TA'ARUF PROGRAMME.

1. Bosan sangat2. Asyik2 briefing je tau, sakit punggung I duduk dekat Hall tu lama. Duduk dekat seat level atas lagi syok untuk tido berbanding bawah. So, Rabab n me slalu pick up the upper level spot. 

2. Terus terang cakap, saya & Rabab tak berapa follow pon taaruf tu on the first 2 days. When we suppose to wake up at 4.30am, we both tengah syok tido guling-guling kat atas katil. First morning kitorang bangun around 6.50am, n the next day lagi lah nak dekat 12.00pm baru bangun sebab tengok semi-final world cup punya pasal. Kitorang dah terskip about 4 briefing kot.

3. Most of the time of taaruf, we'll doze off to sleep sebab asek briefing je memanjang. 


ENVIRONMENT.

1. Rabab teruja ngan building kat Uia tu sebab dia cakap ade persamaan with Hogwart school of Witchcraft & Wizardy. Haha. LOL. N kitorang asek observe the place yang mana2 ade persamaan tu. 

2. Half of the map of UIA, saya memg dah tahu since I used to work there. Sebab tu lah kitorang cam chill je bila tertinggal dari kelompok freshie yang laen; I already know the shortcut. Masalah nye kan, Rabab tu orang bawak pusing banyak kali tempat yang sama die still macam tak ingat2 jugak. Short term memory.  *harap die tak baca niyh. HAHA*

3. Makanan kat kedai Mamma Mia *foreign restaurant* memang sedap lah.

4. Me & Rabab sempat explore UIA tu tyme briefing. Tapi on the 3rd days, akak2 committee dah tak bagi sesape keluar dah walau alasan nak ke tandas. Mungkin sebab die tau ade budak2 yang melencong.  



So, konklusinya Taaruf is okay. Walaupon hectic galactic, we still managed to have some fun there.  ;D




♥ anda suka? sila tekan ini sini.

4 responsi:

Naqiyan Anis said...

haha. kemsalam kat rabab. fes time dgr nama tuh. anyway,mmg cool lahh student malaysia. sini sgt......nerd. ehmm...

kiko kiki lala said...

hihi. rabab tu memg nama penuh dy.
jrg kan org ade nme tu.
tape2, mungkin sbb course yg korg amek tough kot.
susah mcm nak kool kool. :)

Anonymous said...

Thank you, that was extremely valuable and interesting...I will be back again to read more on this topic.

Anonymous said...

mengapa tidak:)

 

Blog Template by YummyLolly.com